Teknoloji

Apple, Project Titan Car’ın Çıkış Tarihini 2028 Olarak Belirledi

Apple’ın ilk elektrikli otomobili Project Titan, 2015 yılından bu yana devam ediyor. Proje birçok gecikme ve yönetim değişikliğiyle karşı karşıya kaldı. Bloomberg’e göre Apple, ilk elektrikli aracı için 2028’i hedefliyor.

Başlangıçta direksiyonsuz ve tamamen otonom bir araç yapılması planlanan bu büyük hedefler, son yıllarda iptal edildi. Apple bu noktada son on yıldır otonom sürüş teknolojisi üzerinde çalışıyor. Şirket, ilk aracının lansman tarihini 2028 olarak belirledi ve projeyi 2021 yılından bu yana Apple Lider Yardımcısı Kevin Lynch yönetiyor.

Apple, Project Titan Seviye 4’ü Hedefliyor

Apple, Project Titan Seviye 4’ü Hedefliyor

Apple Project Titan otomobilinin Tesla gibi diğer elektrikli araç üreticilerinin sunduğu sınırlı otonom özellikler sunacağı söyleniyor. Apple otomobili Tesla otopilot sistemine benzer şekilde yollarda kendi kendine giderken sürücülerin dikkatli ve kontrolü ele almaya hazır olması gerekiyor. Project Titan 4. seviyeyi hedefliyordu, 2+ seviye sistemini temsil edecek.

Apple’ın gelecekte yazılım güncellemeleriyle ve uluslararası düzenleyici ortam geliştikçe sistemleri güncellemesi olasıdır. Bloomberg’e göre Apple, Yönetim Kurulu’nun geçen yıl Cook’a projeyi teslim etmek veya tamamen iptal etmek için bir plan sunması konusunda baskı yaptığını söyledi. Apple’ın yeni azaltılmış özellikleri ve projeye liderlik eden Kevin Lynch ile artık başarılı bir şekilde ilerleyebileceği söylenebilir.

haber-cekmekoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu